Lofoten Seaweed Harvesting by RIB boat

Bestill billetter her

Tang er en bærekraftig og sunn matkilde, og takket være en av verdens sterkeste tidevannsstrømmer finnes det en overflod av dette i Lofoten. I samarbeid med våre partnere fra Lofoten Seaweed vil vi introdusere deg for tangens verden. Her får du sjansen til å høste tangen fra det iskalde vannet selv.

Turen starter ved at du møter guiden på Brygga Restaurant. Guiden vil forberede deg på turen, og før du drar ut til strendene med RIB-båt, vil du få utdelt en tørrdrakt slik at du orker å begi deg ut i det iskalde vannet i Norskehavet. Drakten forhindrer at vannet kommer i kontakt med kroppen din, noe som gjør det lettere å hente tangen. Vår lisensierte guide tar deg med til et vakkert og bortgjemt sted og forteller om de forskjellige tangartene og det rike økosystemet som finnes under vannet. Fra RIB-båten får du muligheten til å se Lofotøyene fra havet. Det kan også hende at du får øye på en norsk havørn eller noen arktiske niser!

Etter at du har høstet tang og kommet tilbake til Å, legges fangsten til tørk før du får servert et varmt måltid laget av nyhøstet tang. Du vil også få en gaveeske med tangsalt høstet fra tang her i Lofoten.

Hvis denne avgangen er fullbooket, kan det hende vi arrangerer en ekstra avgang om ettermiddagen. Dersom turen ikke er tilgjengelig på din foretrukne dato eller klokkeslett, kan du sjekke tilgjengeligheten på vår ekstra avgang.

Sted eller møteplass

Viktig informasjon

Møtetid og sted

08:45 ved kaien utenfor Brygga Restaurant.

Varighet

09:00 - 13:00

Restriksjoner

Alle deltakere må være minst 12 år.

Klær og utstyr

Vær og temperatur kan endre seg fort. Flere lag med klær gir større mulighet til å tilpasse bekledningen etter værforholdene.

Inkludert

Rundt 1 time til sjøs med RIB-båt med en lisensiert guide. Rundt 1 times høsting av tang. Lån av profesjonell tørrdrakt, hansker, neoprenstøvler, dykkermaske og snorkel. Et tangmåltid og gaveeske med tangsalt.

Mat og drikke

Etter høstingen får du servert tangpasta laget av lokalt høstet tang. Måltidet er vegetarisk. Hvis du har diettbehov eller allergier, oppgi dette ved bestilling.

Trenger du hjelp?