Ørn- og hvalcruise til Værøy

Bestill billetter her

Utforsk det fantastiske dyrelivet på vårt sightseeingcruise til Værøy. Dette er den perfekte turen for alle som drømmer om et eventyr på havet. Her seiler vi langs de bratte fjellsidene i Lofotodden nasjonalpark og gjennom verdens største malstrøm – Moskenesstraumen – der strømmen sikrer et rikt biologisk mangfold.

På vei til Værøy drar vi forbi øya Mosken og flere andre som Høgholmen og Svarvan for å se etter lokale fugler som havørn, ugler, kongeørn, lundefugl, havsule og alker. Du kan ofte få øye på knølhval og nisesr som jakter på sild og makrell. Guiden vår vil følge godt med på omgivelsene og fortelle deg om det nærliggende miljøet. Det er overraskende mye som går ubemerket hen om man ikke følger med!

Ved ankomst til Værøy har du flere valg; du kan utforske øya på egen hånd til fots, eller du kan leie en sykkel for 200 kr.

Startpunktet til den populære toppturen Håen ligger 25 minutters gange fra båten. Turen til toppen er 3,2 km og tar litt over en time. Fra toppen får du en fantastisk utsikt over hele øya.

For de som ikke ønsker å tilbake til Å eller Reine, er det flere overnattingssteder på Værøy. (Dette er ikke inkludert i prisen og må organiseres selv).

På vei tilbake til Å og Reine vil vi seile gjennom Moskenesstraumen igjen og senke farten for å lete etter de store marine pattedyrene.

Velg ditt foretrukne avreisepunkt (Å eller Reine) og blir med oss når vi utforsker den ville naturen i Lofoten!

Oversikt

Varighet : 7 timer
09:30 - 09:50
10:00 - 10:20
10:30 - 12:00
15:45 - 16:45
17:50 - 17:20
17:30 - 18:00

Sted eller møteplass

Viktig informasjon

Møtetid og sted

Møt oss på ditt foretrukne avreisepunkt (Å eller Reine). Møtetid er 15-30 min før avreise.

Varighet

Rundturen til Værøy tar 5 - 7 timer avhengig av hvor du går om bord.

Klær og utstyr

Vær og temperatur kan endre seg fort. Flere lag med klær gir større mulighet til å tilpasse bekledningen etter værforholdene.

Mat og drikke

Du kan kjøpe snacks og drikke om bord, eller ta med medbragt.

Restriksjoner

Vi har ikke rullestoltilgang eller heis, men mannskapet hjelper gjerne rullestolbrukere så lenge det ikke er en elektrisk rullestol (på grunn av vekt).

Sykkel

På Værøy kan du leie sykkel for 200 kr.

Trenger du hjelp?