King Crab Safari Summer

Bestill billetter her

Er du klar for en autentisk fiskeopplevelse på Barentshavet? Her får du smake den ferskeste kongekrabben som er mulig å oppdrive. Bli med på en actionfylt utflukt hvor turen ut på havet er et eventyr i seg selv. Vi viser deg hvordan du skal fange, tilberede og ikke minst hvordan du skal spise dette fantastiske dyret.

Kirkenes er stolt over å være kjent som Norges kongekrabbehovedstad. I dag har denne delikatessen blitt en stor eksportvare. Opprinnelig kommer denne krabben fra Russland og kan bli så stor som 2 meter i diameter og veie så mye som 15 kg. De vi fisker i Kirkenes veier vanligvis rundt 7 kg.

Mens måkene svever over hodene våret legger vi fra land i en flunkende ny RIB-båt, før vi legger ut på en marin sightseeing utenfor Kirkenes. Vi reiser langs fjorden for å finne det rette stedet å sette anker. Deretter finner vi teinene, som er senket dypt ned i havet for å få tak i de største kongekrabbene. Her er det alle mann på dekk, og derfor vil du selvsagt hjelpe til med å trekke krabbeteinene opp fra Varangerfjorden. Når fangsten har blitt trukket om bord, kan du ta bilder sammen med den fascinerende skapningen. Dagens fangst serveres i et tradisjonelt naust vi har innredet til restaurant, hvor du vil nyte et ferskt kongekrabbemåltid servert på nordnorsk vis: Ren, fersk og nydelig god! Porsjonene er meget sjenerøse, så du kan være trygg på at ingen vil gå sultne fra bordet.

Sted eller møteplass

Viktig informasjon

Møtetid og sted

16.04 - 14.05 Snowhotel Kirkenes, Sandnesdalen 14, 9910 Bjørnevatn

15.05 - 14.09 Bryggen ved siden av Thon Hotel, Johan Knudzens gate 1, 9900 Kirkenes

15.09 - 30.11 Snowhotel Kirkenes, Sandnesdalen 14, 9910 Bjørnevatn

Klær og utstyr

Vær og temperatur kan endre seg fort. Flere lag med klær gir større mulighet til å tilpasse bekledningen etter værforholdene. Varme, beskyttende klær og redningsvest får du låne av oss.

Mat og drikke

På slutten av turen får du servert et STORT og deilig kongekrabbemåltid med ris, te og kaffe.

Trenger du hjelp?