Sommer i Lofoten

Lofoten er kjent for sitt vakre landskap med majestetiske fjell og flotte fjorder. Du finner også mange bukter, strender, en mengde fiskevær og store områder med uberørt natur. En sommer i Lofoten gir deg muligheten til å surfe, svømme, fiske – eller bare dra på eventyr og utforske den vakre naturen denne øygruppen har å by på.

Utforsk Lofoten – På åpent hav

Lofoten er et av de vakreste stedene i Norge, mye takket være de fantastiske fjordene og fjellene. Hvis du reiser til Nord-Norge om sommeren, er en flott måte å se Lofoten på, fra åpent hav. Du kan for eksempel ta et dagscruise fra Svolvær med BRIM Explorer. Med den elektriske motoren gjør dette skipet det mulig å reise i stillhet, noe som forstyrrer det lokale dyrelivet minimalt. Mens du seiler langs Trollfjorden, vil alt du hører være lyden av havet som treffer skipet. På våre turer lanserer vi en undervanns drone og mikrofon for å utforske fjordens mystiske dyp og bringe deg nærmere dyrelivet under overflaten.

Fang din egen mat!

Lofoten består av mange små fiskevær, og det er mange muligheter for eventyrere som ønsker å fange måltidet sitt selv. Du kan for eksempel ta en tur ut med en RIB -båt og fange taskekrabbe. Ved hjelp av en erfaren guide kan du hente og tømme krabbeteinene. Kanskje du til og med får øye på en norsk havørn eller noen arktiske delfiner på turen? Etterpå kommer du tilbake til fiskeværet på samme måte som de tradisjonelle fiskerne gjorde før i tiden. Når du har kommt trygt i havn, får du servert en fersk krabbesuppe laget av dagens fangst i Brygga Restaurant.

Man som holder taskekrabbe
Taskekrabbe fanget i Lofoten

Ri på bølgene!

Kombinasjonen av nordnorsk natur og et aktivt surfemiljø er med på å gjøre Unstad i Lofoten til et unikt sted. I lang tid har surfeentusiaster forelsket seg i bølgene, stranden og de nærliggende fjellene. Det som en gang var en fjerntliggende skjærgård har nå blitt omgjort til et surfeparadis – og fortsatt langt borte fra sivilisasjonen.

Hvert år tiltrekker Unstad seg alle typer surfere fra hele verden. Dundrende bølger ruller inn fra det grove, åpne havet og lokker surfere til vannet til alle døgnets tider. Her finnes det surfemuligheter med ulike vanskelighetsgrader som passer de fleste ferdighetsnivåer. Alle som kommer hit for å surfe deler en lidenskap for adrenalinrush og de ville naturkreftene som finnes på Unstad. I tillegg higer alle etter å mestre bølgene i disse unike omgivelsene.

Trenger du hjelp?