Villmark i Troms og Finnmark

Hvis du virkelig vil oppleve hvordan det er å ha villmarken for deg selv, er Norges nordligste fylke, Troms og Finnmark, det rette stedet. Denne omfattende regionen grenser til Sverige, Finland og Russland og tilbyr skatter få andre steder i verden kan måle seg med. Veiene og innbyggerne er få, men de store opplevelsene om sommernettene er mange. I enkelte områder kan eventyrlystne turgåere vandre i flere dager gjennom uberørt villmark uten å møte en eneste sjel.

Om sommeren er laksefiske langs regionens mange vannkilder en flott opplevelse for alle som vil prøve lykken. Verdensrekorden for laks fanget på stang fant sted i Tanavassdraget, en fisk på nesten 36 kilo! Men med 1100 kilometer med elv er det ikke akkurat lett å vite hvor den neste rekordfisken gjemmer seg. Selv om en anslått tredjedel av verdens villaksbestand tilhører Tanavassdraget, kreves det en heftig dose tålmodighet og dyktighet for å huke inn en rugg. Heldigvis kan belønningen for en slik innsats både være et skikkelig adrenalinkick og et ypperlig, selvfanget måltid.

Fisking om vinteren

Selv om innsjøene er dekket av is, har ikke fisken dratt noe sted. Isfiske er en veldig populær aktivitet i Nord-Norge. I en region som er dekket av snø og is halve året, må du være kreativ når det gjelder å skaffe dagens fangst. Fiske er hovednæringen for mange mennesker i Norge, og det er også en populær fritidsaktivitet for mange, sommer som vinter. Isfiske er spesielt ettertraktet i påsken når vinteren så smått begynner å slippe taket og været begynner å bli litt mildere. Det er et vanlig syn å se lokalbefolkningen dra ut på isen på ski eller på en snøscooter i håp om å fange ørret, røye, abbor eller gjedde.

isfisking i Kirkenes
Isfisking i Kirkenes

Hvite fjelltopper i Lyngsalpene

Nord-Norge er definitivt det rette stedet for den som ønsker fred og ro. I vår moderne verden er muligheten til å ta det med ro, langt fra mennesker og støy, et privilegium som blir mer og mer sjeldent. I Lyngsalpene i Troms kan reisende finne både fred og naturopplevelser – med nok albuerom for de fleste.

Dette beskyttede landskapet er klemt mellom to snirklende fjorder, og omfatter både høye topper, snødekte isbreer og skjulte daler. Majestetiske fjellformasjoner stiger kraftig opp fra havoverflaten og skaper en utsikt som har fascinert mennesker i tusenvis av år. I dag kan besøkende utforske området til fots, eller kanskje velge en terrengsykkel, en kajakk eller et kiteboard.

Opplev villmarken på en snøscooter

Snøscooteren er den perfekte måten å komme seg rundt på snøen, og gir deg muligheten til å utforske områder som ikke er tilgjengelige med bil. Du trenger ikke en vei eller en sti for å kjøre snøscooter – bare åpent terreng og mye snø. Å reise til de mer avsidesliggende områdene gir deg sjansen til å oppleve den virkelige villmarken med vakker natur og fjerne fjell som bare er opplyst av månen og lyktene på snøscooteren. Du vil ikke se noen hus, andre mennesker eller noen form for sivilisasjon – bare fantastisk utsikt og total stillhet.

Trenger du hjelp?