Romsdalen

I Romsdalen finner du imponerende fjellkjeder med store topper og mengder av vakre fjorder. Det er mange attraksjoner å utforske i dette området, inkludert Romsdaleggen, Rampestreken, Trollveggen og Trollstigen. Raumabanen tar deg med på en 14,2 kilometer lang togreise mellom Åndalsnes Dombås i naturskjønne omgivelser. Romsdalsgondolen byr på flere muligheter for å utforske fjellet, hvor du kan gå opp til en topp og ta gondolen ned, eller motsatt, mens du nyter fantastiske utsikter.

Romsdalsgondolen er en gondol som går fra Åndalsnes sentrum og opp til Nesaksla. Gondolen tilbyr fleksible måter å nyte naturattraksjonene i denne regionen. Om du velger å kjøpe en rundtur eller en enveisbillett er opp til deg. Du kan ta gondolen til Nesaksla og gå tilbake, noe som gir deg muligheten til å se Rampestreken på vei ned. Du kan også gå til Rampestreken fra Åndalsnes sentrum (ca. 1,5 timer) og deretter fortsette ytterligere 15 minutter opp til fjellstasjonen og ta gondolen ned.

Hvis du er ute etter en lengre tur, er Romsdaleggen en populær topptur med fantastisk utsikt over Romsdalen. Du kan gå her fra Vengedalen i Isfjorden, en tur som tar rundt 5-8 timer før du kommer til Nesaksla. Herfra kan du ta gondolen ned, eller du kan velge å gå og stoppe ved Rampestreken.

Eggen restaurant ligger også på Nesaksla, så husk å ta turen innom for et godt måltid når du når toppen. Her kan du nyte god lokal mat med fantastisk fjellutsikt i alle retninger.

Hvis du er ute etter et mer ekstremt eventyr, kan du prøve deg på klatring. Du kan komme til Nesaksla via en introduksjonsrute, som innebærer 1-2 timers klatring, eller Vestveggen som består av 2-3 timers klatring. Introduksjonsruten slutter rett ved Rampestreken, slik at du kan fortsette opp til Nesaksla til fots.

Trenger du hjelp?