Lofoten

Lofoten er kjent for sitt spektakulære landskap med fjell og fjorder, åpent hav, viker, strender, fiske, små bygder og store områder med uberørt natur. Her har du også muligheten til å oppleve det fantastiske nordlyset fra slutten av august til begynnelsen av april. Sightseeing i de fantastiske fjordene i Lofoten gir deg muligheten til å oppleve dyrelivet, fiske, havbruk, lokale landsbyer og Lofoten på nært hold.

Higravstinden er det høyeste fjellet i Lofoten og strekker seg 1146 meter over havet. Denne stigningen er kanskje i det meste laget for enkelte, men det er nok av toppturer i området som vil passe de fleste. Du kan blant annet uforske Festvågitinden (541m), Ryten (543 moh), Yttersandheia (281 moh) og Mannen (400 moh). Disse turene, og mange flere, byr på uforglemmelig utsikter og flotte naturopplevelser.

Med en befolkning på 11 000 innbyggere er Leknes Lofotens mest folkerike kommune. En time fra Leknes, helt på enden av øygruppen, finner du fiskeværet Å. Å er det best bevarte fiskeværet i Lofoten. I denne fiskelandsbyen er det uendelige muligheter for sightseeing, utforsking, fotturer, fiske, kulturelle turer og mer. Her er Å Rorbuer det perfekte overnattingsstedet. Å Rorbuer består av 20 hytter ved sjøen hvor du kan overnatte og nyte fantastisk utsikt over fjellene og det nærliggende vannet.

I Lofoten kan du se nordlyset fra slutten av august til begynnelsen av april, frem til midnattssolen melder sin ankomst. På grunn av Lofotens beliggenhet og siktlinjer er det mulig å se nordlyset i alle retninger. Man kan bare se nordlyset på en mørk og klar himmel, så det er ikke mulig å oppleve det dansende lyset hver dag i høysesongen. Lofoten har imidlertid mange fjell, og fjell kan bidra til å skape hull i skydekket, noe som enkelte ganger gjør det mulig å få et glimt av det fantastiske lysshowet selv på en overskyet dag. Guidene våre kan hjelpe deg med å finne de beste stedene å oppdage aurora borealis, i avsidesliggende områder med mindre lysforurensning.

Mens du nyter de fantastiske omgivelsene, kan våre kunnskapsrike guider gi deg en introduksjon til Lofotens lokale historie og kultur, samt dele kunnskap om regionen, dyrelivet og den lokale kulturen.

Trenger du hjelp?